vasárnap, 26 február 2017

Különleges születésnapi ünnepség a Lótuszlámpa fesztivál!

A fővárosban minden évben különleges születésnapi ünnepséget rendeznek Sziddhartha Gautama nepáli királyfinak, ismertebb nevén Buddhának.

Buddha tiszteletére a mai napig több mint 2500 születésnapi ünnepséget rendeznek Kelet-Ázsiában. A legnagyobb és legfényesebb ünnepély a szöuli Lótuszlámpa Fesztivál, ahol az emberek hagyományos papírlámpásokra bízzák imáik továbbítását. A helyiek által „a nap, amikor Buddha megérkezett” néven ismert, vidám ünnepség vonzza a koreai és más országbeli buddhistákat no meg a turistákat. Programjai közé szertartások, felvonulások és kiállítások tartoznak. Részt vehetünk rögtönzött zen meditációs órákon, készíthetünk lampionokat, vagy nyomtathatunk klasszikus koreai mintákat. Délután jelmezekbe öltözött gyerekek játszanak, énekelnek és zenélnek: a Jogjesza-templom környékén szerzetesek adnak elő a koreai buddhizmusra jellemző tánc- és zenedarabokat.

A fesztivál tetőpontján az utcák megtelnek fényekkel, a szürkületben több mint százezer lámpás világít a városban. Hagyományos hanbokba öltözött szerzetesek és apácák sétálnak az utcákon. A koreaiak hetven különféle lámpást készítenek – mindegyik egy adott kívánságot jelképez -, amelyek mérete a kézben tartott lótuszvirágoktól és pillangóktól a pazar, többméteres sárkányokig és az aprólékosan kidolgozott, hatalmas elefántokat és Buddhákat ábrázoló, emelvényen vontatott lampionokig terjed. A felvonulás a Dongdaemun városkaputól indul, és kilencven perc alatt kanyarog végig az utcákon a Jogjesza-templomig. A templomhoz érkezve a tömeg együtt énekel és táncol a Dongdae (együttlét) alatt.

Utazás Időzítése: Buddha születésnapja a kínai holdnaptár negyedik hónapjának nyolcadik napján van. Legtöbbször májusra esik.

Utazás tervezése: A fesztivál háromnapos, tetőpontját a lampionos felvonulás és az Együttlét jelenti. Foglaljunk szállást jóval az ünnepség előtt, mert ilyenkor több százezren érkeznek Szöulba. Az ünnepség alatt a buddhista templomokban ingyen fogyaszthatunk egyszerű ételeket.


Érdekességek:

- A lampionos felvonulás előkészületeként nappali utcai fesztivált tartanak. A látogatók kipróbálhatják ügyességüket a handzsiban, vagyis a koreai papírhajtogatásban, és elkészíthetik saját lampionjaikat.

- A fesztivál kezdete előtti héten a Bongeunsza-templomban lampionos kiállítást rendeznek, amelyet a közeli városháza előtti téren meggyújtott, óriási lótuszlámpa nyit meg.

- A fesztivál estéjén karneváli hangulat uralkodik a Jogjesza-templomban, ahol meggyújtják a roppant méretű lampionokat.

- A lampionos felvonulás kezdetén tartott vallási szertartásra az ország egész területéről érkeznek a templomok képviselői.

Forrás: Utazasmagazin.com

További cikkek:

Franciaország: Párizsi Notre-Dame

Spanyolország :Sagrada Família

New York (USA) : Ground Zero

Ültessünk Erdei tündérfürtöt!

Az erdei tündérfürt (aruncus dioicus) egy krémszínű virágokkal rendelkező évelő dísznövény, amely a kert árnyékos részében is jól érzi magát.

Bővebben...

Milyen fűmagot válasszunk?

A kert legkiemelkedőbb része a szépen ápolt zöld gyep, amely alkalmas sportolásra, pihenésre vagy csak díszítésnek. De milyen fűmagot válasszunk?

Bővebben...

A rozmaring javítja a látást is!

Az ősi ázsiai és a korai európai kultúrákban széles körben használt gyógynövények egyre nagyobb figyelmet kapnak az utóbbi években a nyugati orvoslásban.

Bővebben...

A trichopilia orchideák gondozása és tartása

A Trichopilia orchideák egy kb. 30 fajból álló ephiphyta csoport, amely Közép és Dél Amerikában őshonos, és az Oncidium csoporthoz tartozik.

Bővebben...

Eukaliptusz a koalák kedvence!

Az eukaliptuszról szinte mindenkinek Ausztrália és a koala maci jut az eszébe. De ezt a különleges ezüstös illatos növényt akár a kertünkben is nevelhetjük.

Bővebben...

Gyümölcsfák metszése

A gyümölcsfákat már rögtön ültetés után érdemes metszeni, de nem mindegy hogyan, és mikor metsszük gyümölcsfáinkat. Cikkünk bemutatja a gyümölcsfák metszésének alapjait.

Bővebben...

Szeretné tudni hogy melyik hónapban milyen kerti munkát érdemes elvégezni? Mi megmutatjuk!

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat!

Bővebben...

Tavaszi talajjavítás

Ha kertünkben nem fejlődnek szépen a növények, nem hoznak elég virágot, akkor ott gond van a talaj minőségével. Nézzük hogyan is javíthatunk a kerti talaj minőségén.

Bővebben...

Frézia ültetése és termesztése kiskertben

Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot.

Bővebben...

Itt az idő a tavaszi magvetésre!

Bár az ültetésnek még nincs itt az ideje a magvetést érdemes kipróbálni. Az igazi kertész számára egy vetőmag bolt maga a paradicsom. Miért érdemes bíbelődni ezekkel az apró magokkal? Bővebben...

Így vessünk magot tavasszal!

Bár még az idő korai a kertbarátok már alig várják, hogy kiszabaduljanak a kertbe és elültethessék az első virágokat. Ám a magvetést már most is elkezdhetjük és élvezhetjük a kertészkedés minden örömét.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

Hol és hogyan szerezzük be az orchideákat?

Az orchidea egyes fajtái ma már nem számítanak ritkaságnak, hiszen szinte minden nagyobb kertészeti áruházban, szupermarketben és virágboltban megvásárolhatók.

Bővebben...

10+2érdekes dolog az orchideákról, amit eddig nem tudtál!

Az orchideák még ma is a növények királyának számítanak, ám vannak olyan érdekességek, amelyekről eddig még nem hallottunk, és még különlegesebbé varázsolja ezt a növényfajt.

Bővebben...

 

A kamillatea gyógyhatásai

A kamilla hazánkban sok helyen vadon is megterem, a nyár közepén tömegesen nyílnak az apró kis fehér virágok. A növény fő virágzási ideje április közepétől egészen május végéig tart, ekkor érdemes a gyógyhatású virágokat összeszedni, majd kiszárítani. Bővebben...

A zöld tea csökkenti a magas vérnyomást!

A zöld teának számos előnyös hatása van: felgyorsítja az anyagcserét, segít csökkenteni a magas vérnyomást, sőt még a fogszuvasodás ellen is véd. Az új kutatásokból nemrég ráadásul az is kiderült, hogy javítja a memóriát és a kognitív funkciókat is.

Bővebben...

hírek

Milyen tápoldatot adjunk az orchideáknak?

Sok szobakertész, aki most kapott, vagy vásárolt egy cserép orchideát, úgy gondolja, hogy ha eleget tápoldatozza a növényt, az majd gyönyörűen fog virágozni és hajtani, pedig nem csak a tápoldatozáson múlik az orchidea szépsége.

Bővebben...

Ültessünk a balkonládába törpe napraforgót!

Napraforgó az erkélyre? Igen! A nemesítőknek köszönhetően ma már törpe napraforgó is létezik, amely a balkonra egy kisebb cserépbe is ültethető. Bővebben...

Fogyókúra gyorsan? Íme az igazság!

A súlyvesztéssel kapcsolatos, „kőbe vésett” hiedelmek egy része minden alapot nélkülöz – derült ki az Alabamai Egyetem kutatóinak munkájából. A tudományosan cáfolható feltételezések egyaránt népszerűek a szakirodalomban és a sajtóban is.

Bővebben...

A lepkeorchidea átültetése videóval!

Az orchideák gondozását és nevelését nem csak a vásárlók, de sokszor még a virágosok is alig ismerik. Ha megkérdezünk öt virágost, vagy öt szomszédot biztos, hogy legalább háromféle gondozási tanácsot kapunk.

Bővebben...

A pillekosbor orchidea gondozása és ápolása

A pillekosbor orchidea ( Phalaenopsis) közismertebb nevén a lepkeorchidea nemzettség tagjai a Fülöp Szigetekről származnak, ahol az esőerdőkben a fák tetején élnek.

Bővebben...

Ismerjük meg az agyaggranulátumot!

Az agyagranulátum pár éve jött divatba hazánkban, de még mindig kevesen ismerik, és tudják mire is használható ez a furcsa kis golyó. Bővebben...

Körömvirág hatásai

A bőrbetegségek gyógyítója, a Körömvirág Calendula officinalis Népi nevei: kenyérbélvirág, borongóvirág, gyűrűvirág, kerti peremér, náthavirág. Bővebben...

Gyógynövénytár: A csalán csökkenti a vércukorszintet.

Folytatódik gyógynövénytárunk, ahol most a csalánt mutatjuk be, amely többek között a magas vércukorszintet is csökkenti.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!