Ananászos csirkemell 1.

Hozzávalók: 40 dkg hosszura vágott csirkemell filé, 1 ananász konzerv, só bors, ételízesítő (Delikát vagy Vegeta)

Elkészítése: A felforrósított olajban hirtelen megpirítom a csirkemellet. Hozzáadom az egész doboz, darabolt ananászt, levével együtt. Ízlés szerint fűszerezem a fentiekkel, és fedő alatt 15 percig párolom. Végül fedő nélkül zaftjára sütöm. Párolt rizzsel, majonézzel tálalom.

Ananászos csirkemell 2

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirkemell, 1/4 kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

Elkészítése: A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.

Ananászos csirkemell 3.

Hozzávalók: 2 egész csirkemell, fél doboz körszeletes ananászkompót, diónyi light margarin, só.

Elkészítése: A csirkemellet kifilézzük, négy egyenlő darabra vágjuk. A diónyi margarint felforrósítjuk, ebben a csirkemellet megforgatjuk, míg fehér színű lesz (nem sütjük!). Ananász-lével fölengedjük (kb. 4 evőkanál), pici sót hintünk rá, lefedjük, és puhára pároljuk. Közben, ha szükséges a levét vízzel pótoljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, mindegyikre egy-egy körszelet ananászt fektetünk, és készre pároljuk.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!