A Biological Psychiatry szakfolyóiratban megjelent új tanulmányból az derül ki, hogy az emberi érzelemkifejezés három különböző rendszeren alapul: az egyik az affektív állapotra hívja fel a figyelmet (érzek), a második szavak formájában osztályozza ezeket az állapotokat (jó, rossz, stb.), a harmadik rendszer pedig az érzelmi válasz intenzitására utal (rossz vagy szörnyű).

Az agykutatásban elért előrelépések egyre jobban rávilágítanak az érzelmi állapotok hátterében húzódó agyi áramkörökre és folyamatokra. A kutatási terület egyik úttörője, Dr. Kevin Ochsner, a Columbia Egyetem munkatársa új kutatásában egészséges önkénteseket toborzott, akik egy önbevallásos érzelmet generáló kísérleti feladat végzése közben agyi képalkotó vizsgálatnak vetették alá magukat. Ezzel a módszerrel a kutatók megvizsgálhatták az érzelem kifejezésének hátterében húzódó idegi felépítést.

„Kimutattuk, hogy a látszólag egyszerű tevékenység hátterében három különböző típusú agyi rendszer áll: a főként kéreg alatti területek váltják ki a kezdeti affektív választ, a mediális prefrontális kéreg fókuszálja a tudatunkat a reakcióra, és elősegíti az érzés szavakba öntését, a laterális prefrontális kéreg pedig kiválasztja a legmegfelelőbb szót a szóban forgó érzésre” – foglalta össze az eredményeket Ochsner.

Dr. John Krystal, a Biological Psychiatry szerkesztője elmondta, hogy az érzelemkifejezés hátterében álló mechanizmusok alaposabb ismerete abban segítheti a kutatókat, hogy megértsék, hogyan váltják ki az agysérülések, a stroke és a daganat a különféle hangulatváltozásokat. Hosszú távon ezek az eredmények a hangulatzavarok kezelésében is segíthetnek.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!