A kutatók kimutatták, hogy amennyiben az étel elkészítése a szokottnál tíz perccel többet vesz igénybe, aznap az illető ennyivel kevesebb időt fog a testmozgásra szánni. Mindez férfiakra és nőkre, házasokra és egyedülállókra, gyerekesekre és gyerektelenekre egyaránt igaz volt.

 

A szakemberek több mint 112 000 amerikai felnőttet követtek nyomon, akiknek az elmúlt 24 órájuk eseményeiről kellett beszámolniuk. A megkérdezett férfiak 16, valamint a nők 12 százaléka előző nap végzett valamilyen testmozgást, előbbiek átlagosan 19, utóbbiak 9 percet, emellett a férfiak átlagosan 17, a nők pedig 44 percet töltöttek azzal, hogy valamilyen ételt készítettek maguk vagy az egész család számára. Az adatok tehát azt mutatták, hogy egy átlagos válaszadó összesen kevesebb, mint egy órát töltött ételkészítéssel és testmozgással, ugyanakkor az az érdekes összefüggés is kiderült, hogy minél több időt töltött valaki az előbbivel, annál kevesebb időt szánt az utóbbira.

 

A tanulmányt készítő Rachel Tumin, az Ohio Állami Egyetem Közegészségügyi Iskolájának doktorandusz hallgatója a vizsgálatok alapján azt szűrte le, hogy az embereknek nincs idejük valamennyi egészségmegőrző tevékenységre, így egyik könnyen a másik rovására megy. Mind az otthon főzés, mind a testmozgás az időigényes dolgok közé tartozik, így ezeket sokan nem képesek együtt megvalósítani. Ugyanakkor a szakember szerint fontos lenne figyelmeztetni az embereket arra, hogy számos egészségmegőrző tevékenység egyáltalán nem igényel időt, ilyen például a dohányzásról való leszokás, az alkohol- és zsírfogyasztás csökkentése, illetve a zöldség-gyümölcsbevitel növelése.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!