A gesztenye héját hegyes késsel bevagdossuk, majd húslevesben megfőzzük. Megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. A fekete kenyeret szétmorzsoljuk, és két evőkanál borba áztatjuk. A megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk, összekeverjük a gesztenyével, a borban megáztatott kenyérpéppel, a felaprított fenyőmaggal (mandulával), reszelt gyömbérrel, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal. A tölteléket a konyhakész kappan hasába tömjük, a nyílást összevarrjuk.

Megsózzuk, lábosba helyezzük, meglocsoljuk a maradék borral és levessel. Fedő alatt, lassú tűzön 1 órán keresztül főzzük. A lábosból áttesszük tepsibe, zsírral meglocsoljuk, forró sütőben ropogósra sütjük.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!