Öntethez: 3 dl narancslé, 6 dkg cukor, csillagánizs, 4 cl wiskey

Cukormázhoz: 5 tojásfehérje, 18 dkg porcukor, kandírozott narancshéj, 4 dkg cukor.

Egy keverőtálban első lépésként keverjük habosra a vajat, a cukrot, a narancshéjat, amíg kellő sűrűségű nem lesz. Majd adjuk hozzá a kakaóport, az átszitált lisztet, a tejfölt, és a narancslé egy részét, majd jó alaposan kidolgozzuk.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ezután egy másik tálban összekeverjük a narancslét az ánizzsal, a whiskyvel, a cukorral, és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük.

A torta tésztáját egy éles késsel három részre vágjuk, majd minden lapot meglocsolunk a whiskys öntettel jó alaposan, és egymásra helyezzük a torta karikákat. A végén bevonjuk olvasztott csokoládéval, de még nincs kész a torta.


Elkészítjük a mázat rá:

Készítsünk el külön egy fehér cukormázat, és egy narancsos cukromázat, és előbb a fehér mázat folyassuk rá a torta tetejére, majd a narancsosat. Nagyon szép lesz a végén, amikor megdermed. A végén szórjuk meg kandírozott narancskockákkal és porcukorral. De simán, ha csak csokoládéval vonjuk be, akkor is nagyon szép és finom lesz.

Érdemes kipróbálni.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!