Hozzávalók: 50 dkg liszt, 17 dkg porcukor, 20 dkg méz, 1 kanál szódabikarbóna, 1-1 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg,2,5 dkg margarin, 1 tojás+1 tojássárgája.

Minden száraz anyagot vegyítsünk össze egy nagy tálban, majd halom közepére készítsünk kis mélyedést. Ezután tegyük bele a mézet, a margarint és a tojásokat.

Először kézzel a folyékony anyagokat keverjük majd szépen fokozatosan a száraz hozzávalókat is. Amikor a tészta már elég kemény két kézzel is gyúrhatjuk. Ezután minimum fél napig pihentessük tésztát, de hogy ne száradjon, ki terítsük le egy alufóliával.

 

Ezután a tésztát vágjuk ketté és egy lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. 4-5 mm vastagra. Ha a tésztán nyújtás közben levegőbuborékokat látunk, szúrjuk ki őket, mert sütésnél felhullámosodik a felület. Ezután kis formákkal szúrjuk ki a kívánt mézeskalácsformákat, majd egy kiolajozott vagy sütőpírral kibélelt sütőlemezre helyezzük őket egymástól kissé távolabb.


A sütőt 200 fokra felmelegítjük és a forró sütőben 5-7 perc alatt megsütjük a süteményt. Ha a sütemény kezd, szépen barnulni vegyük ki, de ekkor még ne nyúljunk hozzá, mert nagyon lágy, hagyjuk pár percig a sütőlemezen.

A mézeskalács sütemény akár egy hónapig is fogyasztható, mert ha száraz helyen tartjuk kiszárad, ám ha egy kis pohár vizet tegyünk, mellé, vagy ha dobozba zárjuk újra megpuhul.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!