A mai nemesítők és kertészek évről évre hozzák ki az újabb gyümölcsfajtákat, amelyek akár egy nagyobb edényben is nevelhető az erkélyen vagy teraszon, és az ízűk…

A kis gyümölcsfák tavasszal először mennyei illatukkal varázsolnak el bennünket, és a virágba borult kis fák látványa is lenyűgöző. A gyümölcsfák magassága 1-2 méter között van, szélességük 50-60 cm, így több fajta is jól megfér egymás mellett.

Mit ültethetünk cserépbe az erkélyre?

Szilva:

Erkélyünkre válasszunk öntermő szilvafajtát, méghozzá kis törpe fajtát. Tavasszal a rügyfakadás előtt érdemes a metszést beiktatni, így szabályozni lehet a korona nagyságát és formáját is. Nyáron öntözzük bőven és ne feledjük el a rendszeres tápanyag utánpótlást sem, így ősszel élvezhetjük a saját termés minden örömét.


Sárgabarack:

A tavasz egyik legszebb látványa egy kertben a virágba borult kis sárgabarack fa. Fontos, hogy ha bő termés szeretnénk kapni, és nincs elég rovar a beporzásra érdemes egy kis ecsettel besegíteni a természetnek. Itt is fontos a tavaszi ritkító metszés.

Őszibarack:

Kedveli a napos meleg kerteket, de félárnyékos helyet is jól viseli. Tavasszal a vesszőket vágjuk vissza, ám ehhez érdemes szakember tanácsát is kikérni, vagy a faiskola munkatársát megkérdezni. Nyáron öntözzük bőven a földjét, és itt se feledkezzünk meg a tápanyag utánpótlásról, amelyre speciális gyümölcs tápoldat az ideális.

Kivi mini kiadásban.

Ma már akár mini kivit is ültethetünk az erkélyre, bár ennek a termése sokkal kisebb és a héja sima. Mivel a kivi kúszó növény fontos hogy egy erre a célra megfelelő pergolát készítünk neki. A mini kivinél is fontos hogy vagy kétlaki növényt szerzünk be, vagyis egy nőnemű és egy hímnemű egyedet vagy egy öntermőt, amelynél nincs szükség beporzásra.

De ezen kívül ma már számtalan gyümölcsöt nevelhetünk az erkélyen egy nagyobb dézsába, legyen szó almafáról, ribiszkéről, vagy finom zamatos málnáról. A törpe gyümölcsfák épp mérettük miatt kisebb terméseket hoznak, mint a rendes méretű fák, ám ízük és zamatuk semmivel sem rosszabb. A kis fákat kedvünkre metszhetjük és igazíthatjuk, de itt is fontos betartani a gyümölcsfákra vonatkozó szabályokat.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!