2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 50 dkg apró csiperkegomba, 2-3 evőkanál tej, só, bors, pirospaprika, olaj. A hagymát egészen finomra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát szétnyomjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással, tejjel és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal fűszerezzük és egy kis ideig állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát.

 

Vizes kézzel a masszából apró, kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formálunk, és az egészen apró gombafejekkel felváltva nyársra tűzzük. Megkenjük olajjal, és forró grillsütőben vagy faszénparázson az előzőekben ismertetett módon megsütjük. Szezonban tűzhetünk fel zöldpaprikaszeleteket is.


A gombával sütött húsgombócokhoz igazából más körítés nem nagyon kell, de ehhez a mediterrán ételhez jól illik egy nagy tál feta sajtos görög saláta és kiadósabbá is teszi az egészet.

Ezt olvasta már?

Almás gombás rakottkrumpli

Csirkés gombás rablóhús

Gombás grill gombócok


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!