1 fejes saláta, 1 csomó hónapos retek, 3 dl joghurt, 2 evőkanál olaj, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1/2 csokor kapor, 1/2 csokor metélőhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál citromlé, só, fehér bors, csipetnyi cukor

 

Elkészítés: A kukoricát lecsöpögtetjük, a retket, az uborkát és a kétféle paprikát megtisztítjuk, megmossuk. A retket és az uborkát felszeleteljük, a paprikát csíkokra metéljük. A megmosott fejes salátát nagyobb darabokra tépjük. A joghurtot kikeverjük az olajjal és a citromlével.


A megmosott zöldfűszereket felaprítjuk. A salátaöntetet sóval, borssal, cukorral és a zöldfűszerekkel ízesítjük. A húsos füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A pörcöt kivesszük a serpenyőből. A pulykamellfilét megmossuk, megtöröljük, és 4 szeletre vágjuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük, majd a szalonnazsíron mindkét oldalon 5 percig sütjük. A saláta hozzávalóit összekeverjük, a pulykaérmékkel együtt tálra rendezzük, és megszórjuk a szalonnapörccel. A joghurtos öntetet külön kínáljuk hozzá.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!