Dr. Bach által felfedezett 39 virágeszencia, amely egy teljes gyógyítási rendszert alkot önmagában is. Dr. Bach egy londoni orvos volt, aki kikísérletezte, hogy melyik virág pontosan mire is hat az emberi szervezeten belül.

Önmagukban majd egymással kombinálva hosszú évek során pontosan 1920-tól egészen a haláláig vizsgálta és kutatta a virágok gyógyerejét. Úgy gondolta, hogy minden betegségnek a kezelése a lelkünkben kezdődik, így kedélyállapotunk javítása és lelkünk gyógyítása a fő szempont, így alakult ki a ma ismert 38 virágeszencia módszere.

A 38 virágot 7 nagy csoportba sorolta a tudós a félelem, a bizonytalanság, a jelen történései iránti érdektelenség, a magányosság, csüggedtség, a túlérzékenység, a kétségbeesés, és az aggódás. Ezeket a csoportokat és lelki állapotokat kötötte össze a virágeszenciák jótékony hatásával, amelyek gyógyítják ezeket a negatív kedélyállapotokat így az általuk kialakult betegségeket is.

A virágeszenciákat is több csoportba osztja az egyik a napoztatás, amikor is a tavaszi és nyári virágokat átjárja a nap energiája, ezeket akkor kell alkalmazni, amikor a nap a legjobban süti őket.

A másik a tiszta friss forrásvíz, amibe beáztatják a növényeket így a víz energiája járja át őket. Ha nincs forrásvíz az ásványvíz is megteszi.

Cikkünk következő részében bemutatjuk, hogyan tudunk otthon virágeszenciát készíteni ezzel a két módszerrel.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!