A hirtelen termett rengeteg otthon töltött időnket akár erkélyünk kicsinosításával is tölthetjük. A dísznövények mellett akár fűszernövényeket és egyszerű zöldségeket is termeszthetünk. Persze ha nem vagyunk gyakorlott kertészek, egy kis segítségre lehet szükségünk. A következő tippeket követve még kezdőként is csodás balkonkertet teremthetünk.

Válasszuk ki a megfelelő eszközöket

A kézi ásóval például a kezek összekoszolása nélkül mozgathatjuk a földet, míg a gereblyével néhány hetente fel tudjuk lazítani a növények alatti földet, a megfelelő levegőzés érdekében.

Ha igazán profi kertésznek szeretnénk érezni magunkat, akár egy ültetőfát is beszerezhetünk, amellyel azonos méretű lyukakat vájhatunk. Ezenfelül egy metszőollóra, öntözőkannára és kertészkesztyűre is szükségünk lehet.

Ügyeljünk arra, hogy elegendő napfényt és vizet kapjanak a növények

A legjobb, ha délkeleti, déli vagy délnyugati irányba néz a balkonkert, de a legfontosabb, hogy a növények a fajtának megfelelő mennyiségű napfényt kapjanak. A vízmennyiséggel hasonló a helyzet. Míg egyes növényeket, például a vöröshagymát, elég heti egyszer locsolni, másoknak heti két, akár háromszoros locsolásra is szüksége lehet.

Várjuk ki az ültetésre megfelelő időt

Lassacskán a tökéletes ültetési időszakba lépünk. Mivel a növények nem szeretik a hideget, az utolsó tavaszi fagy után kezdhetünk bele az ültetésbe. Ha nagyon türelmetlenek vagyunk, akár a lakásban is kezdhetjük az ültetést, de amint beköszönt a meleg, már költözhetnek is a növények az erkélyre.

Ültessük el a növényt, a fajtájának megfelelő módon

Ugyan a lépések nagyon hasonlóak, fontos, hogy a fajtához illő földet válasszunk, és a földbe vájt lyukak is fajtához megfelelő méretűek legyenek. Míg a legtöbb növényt 1 cm mélyre kell ültetni, a kankalin például sokkal mélyebben, körülbelül 7 cm mélységben érzi jól magát. Miután betakartuk a magokat/ hagymákat földdel, és meglocsoltuk, várjuk türelemmel, hogy végre előbújjon a kis növényünk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!