Először elkészítjük a fagylaltot: 4 db almát meghámozunk, magházukat eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk, és 1 teáskanál fahéjjal, 4 dkg cukorral, vajon, 20 percig erős, majd 18 percig gyengébb hőn sütőben megsütjük, onnan kivéve egy tálkában kézi mixerrel pürésítjük. Közben a vízben áztatott vanília-rudakat hosszában elvágjuk, a velőjüket kikaparjuk, héjukat félretesszük. A velőt a tejszínben óvatosan felfőzzük. A tojásokat, tojássárgákat 10 dkg cukorral, a mixerrel habosra verjük, a legvégén elegyítjük a tejszínnel. Ezt azután közepes hőn, folytonosan keverve krémesen sűrű anyaggá főzzük, a végén hozzákeverjük a sültalma-pürét. E fagylalt-keverékünket egy órára mélyhűtőbe tesszük.


Elkészítjük a vörösboros puncsmártást: a vörösbort a maradék cukorral, narancshéjreszelékkel, a zúzott magokkal és a fahéjjal 5 percig felfőzzük. 15 percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek összeérjenek, ezután finom szűrőn áttörjük, majd folyékony öntetté besűrítjük. A megmaradt almákat meghámozzuk, 1 cm-es karikákra vágjuk, magházukat eltávolítjuk. A még forró, vörösboros mártásban 1-2 percig óvatosan főzzük, majd kivéve lecsepegtetjük. A félretett vaníliahéjakat 2-3 cm-es darabkákra vágjuk. Az almakarikákat 4 tányérra elosztjuk, a vörösboros puncsmártással meglocsolgatjuk. A mélyhűtőben megkeményedett fagylaltot 2 forró vízbe mártott evőkanállal oválisra formázzuk, az almakarikákra helyezzük, a vaníliaszálakat, "egérfarkincákként", díszítésül a fagylalthoz szúrjuk.

Elkészítési idő: 120 perc (plusz a fagyasztás)


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!