A gombát megtisztítjuk, és egészben hagyva forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. (A konzervgombát nem kell főzni, csak levétől leszűrni.) A tojásokat keményre főzzük, majd a már kihűlt gombával együtt kis kockákra vágjuk. Megmosott és megszárított salátalevéllel kibélelt talpas poharakban elosztjuk a gombát és a kemény tojást, majd hűtőszekrényben hűtjük fél órán keresztül.


Közben a majonézt elkeverjük a tejföllel, a szétzúzott fokhagymával, és a kimagozott és apróra vágott olívabogyóval, a törött borssal, a sóval. A hideg gombás tojásra rácsorgatjuk a mártást, és fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Sós stanglival kínáljuk.

További cikkek:


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!