Padlizsános tészta
Gyors és egészséges is, pár perc és kész a vacsora.
Hozzávalók:
3 nagy padlizsán, só, 30 g liszt, 325 g spagetti tészta, 250 ml olaj, 4 kanál reszelt parmezán sajt, 4 kanál reszelt pecorino sajt,60g vaj.
A padlizsánt meghámozzuk, és 5 mm vastag csíkokra felvágjuk, majd besózzuk. Ezután egy edénybe tesszük, és 30 percig gőzöljük kevés vízzel. Leöblítjük, és egy papírtörlővel megszárítjuk.
A tésztát kifőzzük és leszűrjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a padlizsán csíkokat aranysárgára sütjük. A végén egy nagy tálban a spagettit összekeverjük a sült padlizsánnal, rádobjuk a vajat, elkeverjük, majd a végén megszórjuk reszelt parmezánnal és pecorino sajttal.
Jó étvágyat kívánunk.
Sonkás borsós tészta
Gyors egyszerű és nagyon finom recept, akár ebédre akár vacsorára.
Hozzávalók:
60 ml olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 szelet sonka, 125 g mirelit borsó, 12 db metélőhagyma, 500gr makaróni, parmezán sajt.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát, a borsót és pároljuk át. A végén adjuk hozzá a felvágott metélőhagymát is, és keverjük át.
A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Ha kész keverjük össze hagymás sonkás keverékkel, jól forgassuk át, és reszeljük rá parmezán sajtot.
Halsaláta trikolor tésztával.
A tészta és hal remek párosítás, és nagyon gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
1 citrom, 2 kiskanál friss kapor, Cayenne bors, só, 750g tőkehal filé, 3 spárgatök, 2 sárgarépa, 2 zellerszár, 125 gr vékony fettucina,125 gr narancssárga fettucina, 125 gr fehér fettucina
Az öntetre: 1 kiskanál dijoni mustár, 2 kanál kapor, bors, citromlé, olaj.
Először is az összes zöldséget tisztítsuk meg és vágjuk fel csíkokra. A halat kockázzuk fel, és a tésztákat főzzük ki.
Az öntethez egy konyhai robotgéppel keverjük ki a mustárt a kaporral, ízesítsük borssal és citromlével, majd szép lassan csurgassuk hozzá az olajat is.
Egy másik tálba öntsük bele a citromlevet, a kaprot, és a cayenne borsot keverjük, el majd forgassuk bele a halat. Ebben az öntetben hagyjuk kb. 30 percig pácolódni. A spárgatököt, a sárgarépát és a zellert egy serpenyőben pároljuk 2-3 percig kevés vízzel, majd adjuk hozzá a halat, és addig pároljuk, amíg hal át nem fő.
A legvégén a tésztát tegyük bele egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a halas zöldségeket, és öntsük nyakon a mártással.
Jó étvágyat kívánunk.
Ezt olvasta már?
Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!