Hozzávalók: 
- 1 kg gyümölcs (80 dkg málna, 20 dkg ribizli)
- 350 g cukor
- 1 dzsemfix

 
A kiválogatott málnát és a kacsról leszedett ribizlit lemérjük, majd főzőedénybe rakjuk és sokszori kevergetés mellett felforraljuk. Közben kimérjük a gyümölcshöz hozzáadandó cukrot és a dzsemfixet. Ezt a gyümölcs felforralása után folyamatosan a málnához adagoljuk, folytonos kevergetés mellett. Végül még egy fél percig főzzük. Ha levettük a tűzről, üvegekbe töltjük, melyeket jól lezárunk, és pár percre fejre állítunk.
 
Ezt olvasta már?
 

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!